:: Naslovna  :: Savjeti i iskustva  :: Foto galerije  :: Video clipovi
 Vi ste ovdje: : Naslovna / Savjeti i iskustva 
Počet ćemo priču od samog početka, tako je nekako i najbolje... :)
Dakle želite se okušati u pilotiranju RC-modelima a nemate baš love pri ruci, neznate što i gdje kupiti, a nemate (kao što nismo ni mi) koga pitati. Na ovim stranicama prenijet ćemo Vam neka naša iskustva o našim početcima.

Seagull
...možda i nije pravi početnički model ali s obzirom na omjer uloženo/dobiveno ovo je vrlo dobar i izdržljiv avion za vikend letače i početnike. Cijena ovog modela varira izmedju 270 i 320 KN. Seagull zahtjeva minimalno sastavljanja i ako ste ikad u ruci držali odvijač, ili kako mi to kažemo kacavidu, ovaj avion je spreman za let za 15-20 minuta, naravno ako ste prethodno napunili baterije!

...i kako to leti?
Sam uzlet Seagull-a nikako ne preporučujem sa poda nego iz ruke. Avion ima vro mala kola i ako je teren imalo neravan počet će se naginjati na stranu a s obzirom da mu treba par desetaka metara piste da napokon uzleti, vjerovatno će  prije završiti u nekom jarku ili grmu nego u zraku. Jednom kad iz ruke "lansirate" ovaj avion u zrak i skužite da ON STVARNO LETIIII primjetit ćete da je kontrola aviona u letu vrlo dobra, s obzirom da su jedini nacin za upravljanje dva motora kojima kontroliranjem broja okretaja avion okrećete i podižete. Motori su snažni i sasvim dostatni za ovako laganu letjelicu. Dakle let je sasvim ugodan i ako uhvatite vjetar na pravi nacin u zraku s jednim punjenjem baterije možete ostati i do 20-tak minuta. Slijetanje je druga prića (tužna). Dakle kako avion nema nikakvih pomičnih površina na krilima ili repu kojima bi upravljali jedino što Vam preostaje su ta dva motora, sila teže i vjetar u nos aviona. Par pokušaja slijetanja na tvrdo nisu baš urodila plodom pa je žiri jednoglasno odlučio slijtanja obavljati na meko ali čak ni ova varijanta nije baš najsigurnija tako da vjerovatnost da jedan od propelera neće izdržati slijetanje je cca. 63,2%. Pozitivna strana je da se propeler može zaljepiti i na taj način ga reciklirati za još nekoliko padova.... odnosno letova...
Snimka uzleta...Soaring Eagle

Odabir lokacije
Savjeti i iskustva
© 2006 - 2007 www.RC-pilot.info :: hosted by Rubicon   // Print View   Site Map   \\